הוראות להכנת קערת אסאי מסורתית:


להכנת קערת אסאי, יש צורך בבלנדר.

שלב ראשון: הוצא שתי (2) חבילות 100 גר' של "אסאי ברזיל" מהמקפיא, והנח אותן מתחת למים זורמים למספר שניות. חתוך כל חבילה לשני חצאים, ושים את תכולתן בבלנדר.

שלב שני: הוסף 100 מ"ל מיץ תפוחים, ומספר קוביות קרח.
ערבב בבלנדר במשך 30 שניות.

שלב שלישי: הוסף חתיכת בננה ו-2 כפות דבש.
ערבב בבלנדר עד לקבלת מרקם אחיד.

שלב רביעי: הגש בקערה בתוספת גרנולה ופרוסות בננה.



מתכון להכנת כוס משקה אסאי:

לצורך הכנת כוס משקה אסאי, חזור על שלושת השלבים הראשונים של המתכון לעיל, אם כי נחוצה חבילת 100 גר' אחת (1) בלבד של "אסאי ברזיל" וכמות נוזל כפולה.
ניתן להחליף את מיץ התפוחים במיץ תפוזים או בחלב.

מתכונים שונים - טיפים מהשפים:
מומלץ להוסיף (תוך כדי תהליך ההכנה) את אחד הפירות הבאים :
מנגו, אננס, אפרסק, תות.
מומלץ לקשט בפירות העונה.