האסאי הוא אחד מהפירות הבריאים ביותר המשווקים במחוזותינו כיום.

בזכות החומרים מונעי החמצון שבו, הוא מקזז תופעות שליליות רבות הקשורות לסגנון החיים המודרני (נזקי עישון וזיהום אוויר, צריכת אלכוהול ומזון עתיר שומן ודל בוויטמינים) וכך מאט את השפעות ההזדקנות.

מלבד זאת, הפרי עשיר מאוד בויטמינים, סיבים תזונתיים, וחומצות אמיניות ולכן מהווה תוסף בריא לתזונה היומיומית.

מקור עשיר של אנטי-אוקסידנטים (פי 10 - 30 מאשר מביין אדום)
המאיטים את קצב הרס תאי הגוף ובכך מעכבים את השפעות ההזדקנות ומסייעים בשמירה על גוף בריא. כמו כן, יש להם השפעה חיובית על מערכת הלב וכלי הדם והם מסייעים במניעת היווצרות
תאים סרטניים.

כמות גבוהה של חומצות שומניות
המסייעות בשמירה על הלב, בחיזוק המערכת החיסונית ובהתפתחות והתחדשות תאי עצב.

ריבוי חומצות אמיניות
המסייעות בהתפתחות השרירים, משפרות את סיבולת וכוח הגוף ומעניקות מרץ לאורך זמן.

סידן
כמות זהה לזו שבחלב טרי;
מהווה 15% מהתצרוכת היומית המומלצת.

מקור טבעי נדיר לוויטמין E
מהווה מעל ל – 50% מהתצרוכת היומית המומלצת של סיבים תזונתיים
המחזקים תחושת שובע, מסייעים בתהליך העיכול ומשפרים רמות סוכר בדם.

מקור עשיר בברזל
מהווה כ – 80% מתצרוכת הברזל היומית המומלצת.